De kaarten drukkerij

  • Spoedlevering mogelijk wanneer vóór 12.00 uur besteld
  • Ontvang vooraf een gratis proefdruk van uw bestelling
  • Upload meerdere versies binnen 1 bestelling
  • |
  • |
  • Registreren

Zelf online kaarten maken en online bestellen

Maak gratis gebruik van de online editor in onze nieuwe webshop.

Stappenplan voor het zelf ontwerpen van je kaart:

Belangrijk!. Lees het hele stappenplan voordat je aan de slag gaat.
Anders maak je wellicht een valse start en kom je later in de problemen.

1. Maak een gratis account aan op www.colorspace.nl

In onze nieuwe webshop maak je gratis gebruik van onze online editor en ontwerp je kaarten, eventueel met folie. Je bestelt je kaarten direct in onze nieuwe webshop.

2. Bepaal van te voren het formaat en de uitvoering van je kaart

Bedenk eerst wat voor kaart je wilt maken. Is het een enkel kaart of een gevouwen kaart? Wat is het formaat? Een klein kaartje of juist een opvallend grote kaart? De meest bestelde geboortekaartje zijn de gevouwen carré 135 kaarten en de meest bestelde trouwkaarten zijn de carré gevouwen 150 kaarten. Het formaat van een standaard ansichtkaart is A6. Kies bij voorkeur een standaard formaat van onze website, hiervoor zijn dan ook bijpassende enveloppen te krijgen. Het achteraf wijzigen van het formaat van je ontwerp is niet mogelijk, en het zonde van je werk om opnieuw te beginnen.2. Start met ontwerpen.

Onze online editor werkt vrij eenvoudig en je kunt gebruik maken van veel gratis lettertypen en afbeeldingselementen. Uiteraard kun je ook je eigen afbeeldingen uploaden.
Hierbij enkele tips wanneer je start met het ontwerpen: 

  • Plaats tekst of belangrijke elementen niet op of dicht tegen de rand. Alle kaarten worden achteraf schoongesneden en het kan zijn dat er dan door de tekst heen gesneden wordt. Houdt een veilige marge van 3 tot 5 mm aan.
  • Houdt rekening met bleed of afsnede. Alle kaarten worden achteraf nagesneden. Beeldelementen (bijv. foto's) die tot de rand lopen, moeten 3 mm over de rand doorlopen. Als deze dan worden nagesneden ontstaan er geen witte randjes.

 

  • Vermijd het gebruik van kaders om de kaarten. Het lijkt leuk maar kaders zijn bijna niet gelijk te krijgen. Ondanks onze geavanceerde apparatuur kunnen er snijverschillen ontstaan in de afwerking. Daar is ook de 3 mm snijmarge voor. Wanneer er een snijverschil van 0,5 mm onstaat, wordt links het kader 0,5 mm dunner en dus rechts 0,5 mm dikker. Dit geeft een visueel verschil van een milimeter.  Zonder kader zie je dat niet meer terug, maar bij een kader dus wel.
  • Je kunt eenvoudig pagina's toevoegen voor de binnenzijde/achterzijde maar ook dupliceren om meerdere varianten van je ontwerp te maken.

 

4. Bewaar als PDF

Ben je klaar met het ontwerp dan kun je de PDF bestanden downloaden. Klik rechtsboven op de knop: Download PDF. De PDF bewaar je op je computer en gebruik je later om bij je bestelling van kaarten toe te voegen.

Zelf online kaarten maken en online bestellen
Onze papiersoorten

Socialmedia