Hoe plaats ik een bestelling

Onze webshop is gemaakt voor de creatieve doe-het-zelver. Het bestel proces bestaat uit drie fasen: bedenk (wat voor kaart wil ik, formaat, papiersoort en design) ontwerp (gebruik onze editor voor je ontwerp, upload eigen afbeeldingen en pas speciale technieken toe) creëer (controleer je ontwerp in onze 3D live preview en zie wat je hebt gecreëerd, plaats je bestelling). Zorg dat alle opties (formaat, papiersoort etc. maar ook productietijd en aantal) juist zijn ingevuld voordat je naar de editor gaat.

Hoe bestel ik een proefdruk

Van elk product wat in de webshop wordt aangeboden heb je de mogelijkheid om bij de oplage één exemplaar te bestellen. Dat zijn de proefdrukken. Deze proefdrukken hebben een vast, gereduceerd tarief waardoor ook de proefdrukken met speciale technieken betaalbaar blijven. Zo heb je eveneens de mogelijkheid om meerdere proefdrukken te bestellen. Bijvoorbeeld van een alternatief ontwerp of een ontwerp op alternatieve papiersoorten. Wij raden wel altijd aan om vooraf ons gratis sample pack aan te vragen. Deze fysieke voorbeelden maken je keuze waarschijnlijk een stuk makkelijker. Zodra je de definitieve bestelling plaatst kun je in de checkout het ordernummer van je laatste proefdruk invullen. Deze zullen we dan als referentie bij de productie aanhouden. Als dat niet de bedoeling is vul hier dan niets in.

Hoe bestel ik meerdere versies

De optie voor meerdere versies is een handige manier om de oplage over meerdere ontwerpen te verdelen. Je kiest voor deze optie onderin bij de overige opties (Afb. 1). Als je vervolgens de editor opent zie je rechtsboven een nieuwe knop met Kopieer dit ontwerp en links onderin de tekst Design 1, met de gekozen oplage (Afb. 2 en 3). Je kunt nu, wanneer je daar klaar voor bent, een kopie van je ontwerp maken. In Design 2 kun je nu de aanpassingen doen en het gewenste aantal invullen. Dit kun je steeds herhalen en zodoende meerdere ontwerpen creëeren om over de oplage te verdelen. Elke keer wordt een Design toegevoegd met een kleine preview, de oplage en uiteraard de mogelijkheid om een Design te verwijderen. Wanneer je het project bewaard zullen alle ontwerpen ook bewaard blijven om later verder mee te werken.

Wat is de meest gebruikte werkwijze

Het ontwerpen en laten drukken van bijvoorbeeld geboortekaartjes of trouwkaarten kan een process van weken tot zelfs maanden zijn. Wij raden aan om je eerst te oriënteren in onze webshop. Maak kennis met onze speciale technieken, bekijk onze bijzondere papiersoorten, onze voorbeelden en bestel ons gratis sample pack. Heb je vervolgens een keuze gemaakt in de soort kaart die je wilt maken ga dan aan de slag met je ontwerp in de editor. Maak een account aan om je ontwerp als project te kunnen bewaren en om later verder te kunnen. We raden aan om vooraf altijd een proefdruk te bestellen om zeker te zijn dat je krijgt wat je verwacht. Kijk ook bij de overige producten zoals de enveloppen en de sluitzegels of hangtags. Allemaal producten die je in dezelfde stijl kunt ontwerpen en toevoegen aan je project. Het is het meest efficient en het meest veilig om je gehele project als één bestelling te plaatsen. Dan worden alle producten in één keer geproduceerd. Als je de producten over een langere periode als aparte bestellingen plaatst loop je het risico dat er bijvoorbeeld kleurverschillen zullen ontstaan.

Hoe werkt de editor

De editor heeft twee functies. Als je een eigen ontwerp hebt klaar staan om te laten drukken dan gebruik je de editor om je ontwerp te uploaden en om te controleren. Als je ontwerp volgens de specificaties is gemaakt dan kun je in de 3D live preview exact zien hoe je kaart zal worden, inclusief de speciale technieken. Heb je geen ontwerp maar weet je wel hoe je kaart eruit moet gaan zien dan kun je de editor gebruiken als ontwerp tool. Met de geavanceerde functies kun je elk ontwerp exact maken zoals je wilt en daarna je bestelling plaatsen. De editor is in beide gevallen een sterk controle middel waar vanuit je je bestelling definitief maakt.

Ik wil een bestelling plaatsen zonder de editor

Helaas is dat niet mogelijk. Je zult je ontwerp via de editor moeten aanleveren en deze ook goedkeuren voordat er geproduceerd wordt.

Hoe lang is de levertijd

Tijdens het invullen van de opties kun je bij Extra opties de productietijd kiezen. Standaard staat deze op de langste productietijd, 3, 4 of 5 werkdagen. Je kunt ook kiezen voor een spoed productie. Je bestelling wordt dan met voorrang geproduceerd en wordt na 1,2 of 3 werkdagen verzonden. Plaats je de bestelling voor 12.00 uur, dan wordt deze dag als werkdag meegeteld. Plaats je de bestelling na 12.00 uur dan is de volgende dag de eerste werkdag. Als de productietijd is verstreken wordt je bestelling verzonden en ontvang je daarvan bericht. In dat bericht zit ook de track en trace zodat je de zending kunt traceren. De productietijd staat dus los van de verzending. De verzending wordt verzorgd door PostNL en is in Nederland meestal binnen één werkdag. De verzending naar België kan een dagje langer duren. (Let op: Het maken van speciaal drukwerk is vaak een complex process. Het kan voor komen dat je bestelling een dagje langer nodig heeft om een mooi resultaat op te leveren. Als dat gebeurt houden we je hiervan op de hoogt). Heb je echt een harde deadline, neem dan vooraf contact met ons op. Dan kunnen we daar wellicht een oplossing voor bieden.

Wat zijn de verzendkosten

De verzending binnen Nederland is geheel gratis. Helaas moeten we aan onze Belgische klanten een vergoeding van 5,00 euro per zending rekenen.

Ik wil mijn bestelling aanpassen of annuleren

Zodra je bestelling is geplaatst en betaald start bij ons direct de productie. Vaak is je bestelling al ver in het productie process en is aanpassen en/of annuleren niet meer mogelijk. Neem in ieder geval direct contact met ons op met vermelding van je ordernummer. Dan kunnen we direct nakijken wat mogelijk is.

Ik wil het afleveradres wijzigen

Meestal kan dat nog wel. Zolang de bestelling nog in productie is kunnen we het afleveradres voor je aanpassen. Stuur ons een email onder vermelding van het ordernummer en het te wijzigen adres. We passen dat dan intern aan.

Hoe weet ik of mijn bestelling is verzonden

Zodra het productie process is afgerond en je bestelling is ingepakt wordt er een verzendbon aangemaakt. Je ontvangt dan een email notificatie met daarin een track en trace. Deze track en trace geeft op dat moment geen nuttige informatie en kun je nog niet gebruiken. PostNL haalt bij ons ’s avonds alle pakketten op om bij het distributiecentrum af te leveren. Pas wanneer je pakket bij het distributiecentrum is aangekomen en gescand is, wordt de track en trace actief. Vanaf dat moment kun je de track en trace raadplegen.

Waar is mijn account van de oude webshop?

Helaas konden de accounts van de oude webshop niet overgenomen worden in de nieuwe webshop. Je zult dus een nieuwe account aan moeten maken en een bestel historie op moeten bouwen. Heb je nog gegevens van eerdere bestellingen uit de oude webshop? Dan kunnen we je wellicht helpen met de nieuwe account en bestelling. Neem contact met ons op: info@dekaartendrukkerij.nl

Hoe werkt de editor

De editor heeft twee functies. Als je een eigen ontwerp hebt klaar staan om te laten drukken dan gebruik je de editor om je ontwerp te uploaden en om te controleren. Als je ontwerp volgens de specificaties is gemaakt dan kun je in de 3D live preview exact zien hoe je kaart zal worden, inclusief de speciale technieken. Heb je geen ontwerp maar weet je wel hoe je kaart eruit moet gaan zien dan kun je de editor gebruiken als ontwerptool. Met de geavanceerde functies kun je elk ontwerp exact maken zoals je wilt en daarna je bestelling plaatsen. De editor is in beide gevallen een sterk controle middel waar vanuit je je bestelling definitief maakt.

Maatvoering en uitlijning

Zodra je de editor opent zie je als eerste het canvas. Dat is je werkblad waarop je het ontwerp maakt. In het blauw wordt buitenom het netto formaat aangegeven. In het lichtgroen wordt de 3mm afloop aangegeven. De blauwe lijn is de snijlijn. Om netje te kunnen snijden of stansen dien je elementen niet tegen de blauwe snijlijn maar 3mm over de blauwe snijlijn te plaatsen. De elementen komen dus in de 3mm afloop te staan (Zia afbeeldingen). Doe je dat niet dan zullen door kleine snijverschillen witte randjes ontstaan. Ook bij uploaden van je eigen ontwerp is het eveneens van belang dat je dit goed uitvoert en goed controleert.

Eigen afbeeldingen gebruiken

Je kunt op verschillende manieren afbeeldingen toevoegen. Afbeeldingen vanaf je computer kun je toevoegen in JPG, GIF of PNG formaat. Afbeeldingen dienen hoge resolutie te zijn voor een goede afdrukkwaliteit. De kwaliteit wordt aangegeven met gekleurde smilies. Als bij de afbeelding een rode of oranje smilie wordt weergegeven raden we aan de afbeelding niet te gebruiken. Je kunt ook afbeeldingen vanaf je telefoon importeren. Je hoeft hiervoor geen speciale app te installeren, alleen de instructies op het scherm volgen. Alle afbeeldingen worden gekoppeld aan je account. Je kunt deze dus voor elk project gebruiken. Afbeeldingen verwijderen doe je door op de afbeelding te klikken en direct de prullenmand te selecteren. De werkbalk die verschijnt zodra je een afbeelding hebt geplaatst geeft je verschillende opties. De meesten spreken voor zich. De schuifbalk bijvoorbeeld geeft de mogelijkheid je afbeelding, binnen het kader, in en uit te zoomen. Hiermee bepaal je de juiste uitsnede. De drie verticale puntjes uiterst rechts geven nog extra opties. Bijvoorbeeld transparantie toepassen, een filter toepassen of de afbeelding dupliceren.

Illustraties gebruiken

We hebben een uitgebreid assortiment aan illustraties ter beschikking gesteld. We hebben dit onderverdeeld in categorieën waarin je kunt bladeren. Maar je kunt ook zoeken op naam. De zoekfunctie werkt over het complete assortiment. Alle illustraties zijn vectoren. Dat betekent dat je ze onbeperkt kunt schalen maar ook kunt veranderen van kleur. Alle Illustraties kunnen worden voorzien van speciale technieken zoals foliedruk, spot uv lak of letterpress. Pas je foliedruk toe op een illustratie dan wordt de kleur van de illustratie omgezet naar de foliekleur. Pas je letterpress of spot uv lak toe op een illustratie dan blijft de kleur gehandhaafd en wordt alleen de techniek toegepast. Je kunt dit controleren in de 3D preview. Het is niet mogelijk eigen illustraties te uploaden. Je kunt wel afbeeldingen uploaden en deze dan omzetten naar een illustratie. Vervolgens kun je die van kleur veranderen of van een speciale techniek voorzien.

PDF uploaden

Met de optie PDF uploaden kun je een eigen ontwerp plaatsen op het canvas. Op deze manier kun je je ontwerp controleren in de 3D preview. Voordat je je eigen ontwerp als PDF upload dien je onze designers guide te downloaden. In de designers guide staan alle instructies voor de juiste aanlevering van de bestanden. Als je PDF volgens de instructies is gemaakt dan zul je ook de speciale technieken zoals foliedruk, spot uv lak en letterpress kunnen zien en controleren in de 3D preview. Ontbreken deze technieken in de 3D preview dan moet je het originele ontwerp aanpassen volgens onze designers guide en de PDF bestanden opnieuw uploaden. Als een PDF meerdere pagina’s bevat dan zullen alle pagina’s als afzonderlijk te plaatsen afbeeldingen worden weergegeven. Als je hebt gekozen voor de optie meerdere versies dan kun je daar eveneens gebruik van maken. Upload al je ontwerpen. Maak kopieën van je canvas om de verschillende ontwerpen op te plaatsen. Geef dan per design het aantal op. Je kunt al je ontwerpen controleren in de 3D preview.

Uitlijning functie

Met de uitlijnen functie kun je alle elementen op het canvas beperken. Bijvoorbeeld om de elementen te vergrendelen

Project opslaan of laden

Als je een account hebt aangemaakt en ingelogd bent heb je de mogelijkheid je ontwerp als project op te slaan. Dat is handig om op een later tijdstip verder te kunnen. Op deze manier kun je verschillende ontwerpen uitproberen. Bedenk wel dat je je bewaarde ontwerp alleen kunt gerbuiken wanneer je hetzelfde product hebt gekozen. Dus je kunt een foliedruk ontwerp niet laden bij een gestanste kaart of andersom. Je bewaarde project is dan ook niet zichtbaar. Zo kun je een bewaard project alleen toepassen op hetzelfde product in hetzelfde formaat.

Afbeeldingen converteren

Een hele handige functie is het converteren van afbeeldingen naar illustraties. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een zwart wit of kleur afbeelding van een logo of ornament omzetten naar een illustratie. Het grote voordeel is dat deze illustratie nu aan te passen is in kleur of je kunt een special techniek toepassen. Wij raden deze functie niet aan voor afbeeldingen met tekst of foto’s. Het omzetten zelf gaat allemaal een beetje op het oog. Je kunt visueel beoordelen welk resultaat het beste bevalt. Ook kun je achteraf je instellingen nog wijzigen.

Afbeelding effecten

Als je een afbeelding selecteert en uiterst rechts op de drie stippen klikt krijg je een nieuwe optie met effecten. Je krijgt de keuze uit een aantal kleur effecten die je kunt toepassen op de afbeelding (meestal foto). Daarbij is het eveneens mogelijk het contrast en de helderheid aan te passen. Er zit wel een risico aan het deze manier aanpassen van afbeeldingen. Je moet dit allemaal op basis van een visuele controle doen. Het kan zijn dat in druk een ander resultaat wordt gekregen dan op het scherm wordt weergegeven.

Afbeelding Transparantie

Als je een afbeelding selecteert heb je de mogelijkheid om de transparantie aan te passen. Op deze manier maak je de afbeelding lichter. Maar transparantie betekent ook dat de achtergrond zichtbaar wordt. Als je een element achter de afbeelding plaatst zal deze gedeeltelijk zichtbaar worden. Je kunt dit controleren in de 3D preview.

Speciale technieken op afbeeldingen

Het is mogelijk om de speciale technieken toe te passen op afbeeldingen. Je krijgt dan de optie om een deel van de afbeelding te voorzien van bijvoorbeeld spot uv lak of letterpress. Je kunt tijdens de bewerking, in beperkte mate, zelf aangeven welk deel wordt voorzien van de speciale techniek. Het is niet aan te raden om hierbij foliedruk toe te passen. Daarvoor is het beter om de afbeelding eerst om te zetten naar een illustratie en daarna van foliedruk te voorzien.

Illustraties om kleuren

Zodra je een illustratie hebt geplaatst en geselecteerd kun je de vulling omzetten in elke gewenste kleur. Je kunt een kleur kiezen uit het kleur pallet of zelf een kleur aanmaken. Als je helemaal naar beneden scrolt kun je op het plusje klikken om zelf een kleur aan te maken. Als je zelf waardes in vult kun je eerst op OK klikken om een preview van de kleur te zien. Zodra je op close klikt wordt de kleur bewaard. Alle gemaakte kleuren worden aan het eind onderaan het kleur pallet bewaard.

Speciale technieken op illustraties

Illustraties zijn uitermate geschikt om speciale technieken op toe te passen. Zodra je een illustratie hebt geplaatst zie je in de werkbalk de Fx optie voor speciale techniek. Afhankelijk van de opties die je hebt gekozen voordat je de editor hebt geopend krijg je de mogelijkheid om foliedruk en/of Spot UV lak toe te passen of om reliëfdruk toe te passen. Als beide categorieën zichtbaar zijn kun je slechts één techniek per categorie kiezen. Dus je kunt slechts één foliekleur kiezen en/of één soort reliëfdruk (letterpress of pregen). Wanneer je speciale techniek hebt toegepast krijgt de illustratie een ander kleur. Dit is de kleur van de speciale techniek. Deze kleur wordt alleen op het canvas in de editor toegepast. Hoe dit er gedrukt uit ziet kun je controleren in de 3D preview.

Tekst gebruiken

Je kunt in principe kiezen uit twee soorten tekst. Vlakke tekst en rond gezette tekst. Bij de vlakke tekst heb je de meeste opties. Je kunt uiteraard het lettertype wijzigen. Maar je kunt ook de grootte, de uitlijning, de verticale uitlijning en de regelafstand wijzigen. Door delen tekst binnen het tekstkader te selecteren kun je eventueel verschillende lettertypen toepassen of de grootte wijzigen. Uiteraard kun je het tekstkader ook roteren voor verticaal geplaatste tekst. Bij de rond gezette tekst is het iets anders. De tekst wijzigen of toevoegen gebeurt in een apart venster. Door het kader groter of kleiner te trekken bepaal je de ronding. Uiteraard is alle tekst te voorzien van een speciale techniek zoals foliedruk of letterpress.

Enveloppen of adresetiketten adresseren

Bij zowel de enveloppen als de adresetiketten heb je de extra optie om deze te adresseren. Als je bij bedrukking voor deze extra optie kiest dan krijg je in de editor een extra functie bij de tekstkaders. Uiterst rechts kun je klikken op het poppetje. Er verschijnt dan een venster met een tabel (zie afbeelding). Deze tabel bestaat uit kolommen en records. Je kunt hiervan op twee manieren gebruikt maken, handmatig invullen of een adressen bestand uploaden.

1. Handmatig invullen.

Als eerste moet je er voor zorgen dat je de juiste klommen op de juiste plaats hebt. De kolommen (Naam, Adres etc.) kun je aanvullen met nieuwe kolommen door rechts op de verticale PLUS te klikken. Geef de kolommen een duidelijke naam zoals Postcode, Plaats, Land. Je kunt eventueel alle kolommen nog verwijderen en nieuwe kolommen toevoegen zoals Bedrijf. Of wanneer je denkt dat de vulling van een kolom te lang wordt een extra kolom met Tav toevoegen. Als je tevreden bent met de gemaakte kolommen kun je de records gaan vullen. Je kunt alle records handmatig in typen of vullen met kopieer en plak. Als je klaar bent is het de bedoeling dat je de velden in het tekstkader plaatst. Dat doe je door in de juiste volgorde op de veldnamen bovenin te klikken. De veldnamen verschijnen nu tussen % tekens in het tekstkader op het canvas. Zodra je de tabel sluit kun je de opmaak van het tekstkader aanpassen. Verwijder eventuele onnodige tekst, plaats returns tussen de velden om e.e.a. op de juiste regels te krijgen. Je kunt de opmaak geheel naar eigen inzicht vormgeven. Je kunt ook verschillende lettertypes of groottes binnen het adresblok gebruiken. Als je tevreden bent kun je een preview creëeren. Dat doe je dit keer niet in de 3D preview maar door te klikken de rode balk rechtsboven Klaar om te printen? Je bent nu in de print preview en de ingevulde adressen worden getoond zoals vormgegeven. Je kunt eventueel alle adressen in deze preview controleren. Wil je nog iets wijzigen ga dan terug naar de editor om de aanpassingen te doen. Als je klaar bent ga dan opnieuw naar Klaar om te printen? Voor een laatste controle uit en geef akkoord. Plaats je bestelling in de winkelwagen. In de winkelwagen zie je dat exact het aantal wordt bestelt van je adressenbestand. Wil je nog extra, ongeadresseerd enveloppen of adresstickers ontvangen verhoog dan in de winkelwagen de oplage en klik op winkelwagen bijwerken. Je ontvangt nu de extra producten ongeadresseerd maar wel bedrukt met het eventuele ontwerp wat je hebt gemaakt.

2. Adressenbestand uploaden.

Wat handiger is, zeker bij veel adressen, is de mogelijkheid een adressenbestand te uploaden. Dit adressenbestand dient dan een kolom gescheiden Excel bestand te zijn. Een voorbeeld wat je hiervoor kunt gebruiken vindt je hier. Dit adressenbestand upload je in het kolommen venster. Direct verschijnen de gebruikte velden en uiteraard de ingevulde records. Je kunt door het complete adressenbestand heen lopen om deze te controleren. Als alles klopt kun je de velden gaan plaatsen die je in het tekstkader nodig hebt. Dat doe je door in de juiste volgorde op de veldnamen bovenin te klikken. De veldnamen verschijnen nu tussen % tekens in het tekstkader op het canvas. Zodra je de tabel sluit kun je de opmaak van het tekstkader aanpassen. Verwijder eventuele onnodige tekst, plaats returns tussen de velden om e.e.a. op de juiste regels te krijgen. Je kunt de opmaak geheel naar eigen inzicht vormgeven. Je kunt ook verschillende lettertypes of groottes binnen het adresblok gebruiken. Als je tevreden bent kun je een preview creëeren. Dat doe je dit keer niet in de 3D preview maar door te klikken de rode balk rechtsboven Klaar om te printen? Je bent nu in de print preview en de ingevulde adressen worden getoond zoals vormgegeven. Je kunt eventueel alle adressen in deze preview controleren. Wil je nog iets wijzigen ga dan terug naar de editor om de aanpassingen te doen. Als je klaar bent ga dan opnieuw naar Klaar om te printen? Voor een laatste controle uit en geef akkoord. Plaats je bestelling in de winkelwagen. In de winkelwagen zie je dat exact het aantal is aangeven van je adressenbestand. Wil je nog extra, ongeadresseerd enveloppen of adresstickers ontvangen verhoog dan in de winkelwagen de oplage en klik op winkelwagen bijwerken. Je ontvangt nu de extra producten ongeadresseerd maar wel bedrukt met het eventuele ontwerp wat je hebt gemaakt.

PDF uploaden

Ben je een professioneel ontwerper en gebruik je Indesign, Illustrator of Affinty Publisher (geen Photoshop, Canva, Scribus etc.) dan ben je ook bij ons aan het goede adres. We hebben voor jou een Designers Guide opgesteld waarin wordt uitgelegd hoe je je ontwerp moet maken en moet aanleveren om gebruikt te kunnen maken van onze editor met 3D preview. Als je de instructies uit de Designers Guide hebt gevolgd dan kun je een PDF creëeren die je in onze editor kunt uploaden. Je kunt dan de 3D preview gebruiken om een betrouwbare weergave van de gedrukte producten te creëeren. Ook de speciale technieken die in je PDF zijn aangebracht worden zichtbaar in de 3D preview. Ook de optie voor meerdere versies is beschikbaar en je kunt dus meerdere ontwerpen uploaden en controleren. Je start met het selecteren van het juiste product met de benodigde specificaties. Wanneer je alle opties goed hebt ingevuld open je de editor. Voor je verschijnt een leeg canvas in het juiste formaat. Links kun je kiezen voor Upload PDF. Je kunt hiermee één of meerdere PDF bestanden uploaden. Alle pagina’s uit de PDF worden weergegeven en zijn afzonderlijk op het canvas te plaatsen. Zodra deze op het canvas is geplaatst kun je deze exact uitlijnen en kun je controleren of deze wordt zoals verwacht. Dat kan in de 3D preview inclusief de gekozen speciale technieken. Worden de speciale technieken niet vertoont maar heb je ze wel aangebracht dan is de PDF niet goed. Je zult dan terug moeten naar het origineel om de fout te herstellen en de PDF opnieuw te plaatsen. Als je er niet uit komt dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Je project regelmatig opslaan

Zorg dat je bent ingelogd zodat je je ontwerp kunt bewaren. In je account staan alle bewaarde projecten. Je kunt deze ook vanuit je account aanpassen en opnieuw bewaren. Als je vanuit je account een project opent kun je die alleen bewerken en bewaren, je kunt deze niet bestellen. Daarvoor moet je eerst bij het gewenste product alle opties invullen en de editor openen. Nu kun je het bewaarde project laden om je bestelling af te ronden.

Je project afronden en bestellen

Zorg als eerste dat je alle opties van de productpagina op de juiste wijze hebt ingevuld voordat je de editor opent. Dus papiersoort, formaat etc maar ook de levertijd en de oplage bepaal je nu definitief. Open nu de editor en laad je opgeslagen project. Zodra je tevreden bent over hoe je ontwerp gedrukt gaat worden kun je de bestelling gaan plaatsen door op de knop: Klaar om te printen? te klikken. Je krijgt nu een laatste controle preview. Is alles naar wens, vink dan het akkoord en plaatst je bestelling. Zodra je bestelling in de winkelwagen is geplaatst kun je behalve de oplage niets meer wijzigen. Mocht er iets aan de opties niet goed zijn dan kun je de bestelling verwijderen en het bestel process opnieuw uitvoeren met de juiste opties. Als het goed is heb je ontwerp als project opgeslagen en kun je die opnieuw gebruiken. Doe dit voor elk product wat bij je project hoort. Wanneer je project uit meerdere producten bestaat raden we je aan deze in één bestelling te plaatsen zodat alles in één keer wordt geproduceerd. (Dit voorkomt problemen in onder ander kleurverschil tijdens verschillende producties.) Zodra je de bestelling hebt afgerond en betaald ontvang je van ons een bevestiging met een ordernummer. Nu gaan we met je bestelling aan de slag en je wordt door ons op de hoogte gehouden van de vorderingen. Als je vragen hebt over je bestelling vermeld dan altijd het ordernummer zodat we weten waarover het gaat.

 1. Hoe werkt de editor
  De editor heeft twee functies. Als je een eigen ontwerp hebt klaar staan om te laten drukken dan gebruik je de editor om je ontwerp te uploaden en om te controleren. Als je ontwerp volgens de specificaties is gemaakt dan kun je in de 3D live preview exact zien hoe je kaart zal worden, inclusief de speciale technieken. Heb je geen ontwerp maar weet je wel hoe je kaart eruit moet gaan zien dan kun je de editor gebruiken als ontwerptool. Met de geavanceerde functies kun je elk ontwerp exact maken zoals je wilt en daarna je bestelling plaatsen. De editor is in beide gevallen een sterk controle middel waar vanuit je je bestelling definitief maakt.
 2. Maatvoering en uitlijning
  Zodra je de editor opent zie je als eerste het canvas. Dat is je werkblad waarop je het ontwerp maakt. In het blauw wordt buitenom het netto formaat aangegeven. In het lichtgroen wordt de 3mm afloop aangegeven. De blauwe lijn is de snijlijn. Om netje te kunnen snijden of stansen dien je elementen niet tegen de blauwe snijlijn maar 3mm over de blauwe snijlijn te plaatsen. De elementen komen dus in de 3mm afloop te staan (Zia afbeeldingen). Doe je dat niet dan zullen door kleine snijverschillen witte randjes ontstaan. Ook bij uploaden van je eigen ontwerp is het eveneens van belang dat je dit goed uitvoert en goed controleert.
 3. Eigen afbeeldingen gebruiken
  Je kunt op verschillende manieren afbeeldingen toevoegen. Afbeeldingen vanaf je computer kun je toevoegen in JPG, GIF of PNG formaat. Afbeeldingen dienen hoge resolutie te zijn voor een goede afdrukkwaliteit. De kwaliteit wordt aangegeven met gekleurde smilies. Als bij de afbeelding een rode of oranje smilie wordt weergegeven raden we aan de afbeelding niet te gebruiken. Je kunt ook afbeeldingen vanaf je telefoon importeren. Je hoeft hiervoor geen speciale app te installeren, alleen de instructies op het scherm volgen. Alle afbeeldingen worden gekoppeld aan je account. Je kunt deze dus voor elk project gebruiken. Afbeeldingen verwijderen doe je door op de afbeelding te klikken en direct de prullenmand te selecteren. De werkbalk die verschijnt zodra je een afbeelding hebt geplaatst geeft je verschillende opties. De meesten spreken voor zich. De schuifbalk bijvoorbeeld geeft de mogelijkheid je afbeelding, binnen het kader, in en uit te zoomen. Hiermee bepaal je de juiste uitsnede. De drie verticale puntjes uiterst rechts geven nog extra opties. Bijvoorbeeld transparantie toepassen, een filter toepassen of de afbeelding dupliceren.
 4. Illustraties gebruiken
  We hebben een uitgebreid assortiment aan illustraties ter beschikking gesteld. We hebben dit onderverdeeld in categorieën waarin je kunt bladeren. Maar je kunt ook zoeken op naam. De zoekfunctie werkt over het complete assortiment. Alle illustraties zijn vectoren. Dat betekent dat je ze onbeperkt kunt schalen maar ook kunt veranderen van kleur. Alle Illustraties kunnen worden voorzien van speciale technieken zoals foliedruk, spot uv lak of letterpress. Pas je foliedruk toe op een illustratie dan wordt de kleur van de illustratie omgezet naar de foliekleur. Pas je letterpress of spot uv lak toe op een illustratie dan blijft de kleur gehandhaafd en wordt alleen de techniek toegepast. Je kunt dit controleren in de 3D preview. Het is niet mogelijk eigen illustraties te uploaden. Je kunt wel afbeeldingen uploaden en deze dan omzetten naar een illustratie. Vervolgens kun je die van kleur veranderen of van een speciale techniek voorzien.
 5. PDF uploaden
  Met de optie PDF uploaden kun je een eigen ontwerp plaatsen op het canvas. Op deze manier kun je je ontwerp controleren in de 3D preview. Voordat je je eigen ontwerp als PDF upload dien je onze designers guide te downloaden. In de designers guide staan alle instructies voor de juiste aanlevering van de bestanden. Als je PDF volgens de instructies is gemaakt dan zul je ook de speciale technieken zoals foliedruk, spot uv lak en letterpress kunnen zien en controleren in de 3D preview. Ontbreken deze technieken in de 3D preview dan moet je het originele ontwerp aanpassen volgens onze designers guide en de PDF bestanden opnieuw uploaden. Als een PDF meerdere pagina’s bevat dan zullen alle pagina’s als afzonderlijk te plaatsen afbeeldingen worden weergegeven. Als je hebt gekozen voor de optie meerdere versies dan kun je daar eveneens gebruik van maken. Upload al je ontwerpen. Maak kopieën van je canvas om de verschillende ontwerpen op te plaatsen. Geef dan per design het aantal op. Je kunt al je ontwerpen controleren in de 3D preview.
 6. Uitlijning functie
  Met de uitlijnen functie kun je alle elementen op het canvas beperken. Bijvoorbeeld om de elementen te vergrendelen
 7. Project opslaan of laden
  Als je een account hebt aangemaakt en ingelogd bent heb je de mogelijkheid je ontwerp als project op te slaan. Dat is handig om op een later tijdstip verder te kunnen. Op deze manier kun je verschillende ontwerpen uitproberen. Bedenk wel dat je je bewaarde ontwerp alleen kunt gerbuiken wanneer je hetzelfde product hebt gekozen. Dus je kunt een foliedruk ontwerp niet laden bij een gestanste kaart of andersom. Je bewaarde project is dan ook niet zichtbaar. Zo kun je een bewaard project alleen toepassen op hetzelfde product in hetzelfde formaat.
 8. Afbeeldingen converteren
  Een hele handige functie is het converteren van afbeeldingen naar illustraties. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een zwart wit of kleur afbeelding van een logo of ornament omzetten naar een illustratie. Het grote voordeel is dat deze illustratie nu aan te passen is in kleur of je kunt een special techniek toepassen. Wij raden deze functie niet aan voor afbeeldingen met tekst of foto’s. Het omzetten zelf gaat allemaal een beetje op het oog. Je kunt visueel beoordelen welk resultaat het beste bevalt. Ook kun je achteraf je instellingen nog wijzigen.
 9. Afbeelding effecten
  Als je een afbeelding selecteert en uiterst rechts op de drie stippen klikt krijg je een nieuwe optie met effecten. Je krijgt de keuze uit een aantal kleur effecten die je kunt toepassen op de afbeelding (meestal foto). Daarbij is het eveneens mogelijk het contrast en de helderheid aan te passen. Er zit wel een risico aan het deze manier aanpassen van afbeeldingen. Je moet dit allemaal op basis van een visuele controle doen. Het kan zijn dat in druk een ander resultaat wordt gekregen dan op het scherm wordt weergegeven.
 10. Afbeelding Transparantie
  Als je een afbeelding selecteert heb je de mogelijkheid om de transparantie aan te passen. Op deze manier maak je de afbeelding lichter. Maar transparantie betekent ook dat de achtergrond zichtbaar wordt. Als je een element achter de afbeelding plaatst zal deze gedeeltelijk zichtbaar worden. Je kunt dit controleren in de 3D preview.
 11. Speciale technieken op afbeeldingen
  Het is mogelijk om de speciale technieken toe te passen op afbeeldingen. Je krijgt dan de optie om een deel van de afbeelding te voorzien van bijvoorbeeld spot uv lak of letterpress. Je kunt tijdens de bewerking, in beperkte mate, zelf aangeven welk deel wordt voorzien van de speciale techniek. Het is niet aan te raden om hierbij foliedruk toe te passen. Daarvoor is het beter om de afbeelding eerst om te zetten naar een illustratie en daarna van foliedruk te voorzien.
 12. Illustraties om kleuren
  Zodra je een illustratie hebt geplaatst en geselecteerd kun je de vulling omzetten in elke gewenste kleur. Je kunt een kleur kiezen uit het kleur pallet of zelf een kleur aanmaken. Als je helemaal naar beneden scrolt kun je op het plusje klikken om zelf een kleur aan te maken. Als je zelf waardes in vult kun je eerst op OK klikken om een preview van de kleur te zien. Zodra je op close klikt wordt de kleur bewaard. Alle gemaakte kleuren worden aan het eind onderaan het kleur pallet bewaard.
 13. Speciale technieken op illustraties
  Illustraties zijn uitermate geschikt om speciale technieken op toe te passen. Zodra je een illustratie hebt geplaatst zie je in de werkbalk de Fx optie voor speciale techniek. Afhankelijk van de opties die je hebt gekozen voordat je de editor hebt geopend krijg je de mogelijkheid om foliedruk en/of Spot UV lak toe te passen of om reliëfdruk toe te passen. Als beide categorieën zichtbaar zijn kun je slechts één techniek per categorie kiezen. Dus je kunt slechts één foliekleur kiezen en/of één soort reliëfdruk (letterpress of pregen). Wanneer je speciale techniek hebt toegepast krijgt de illustratie een ander kleur. Dit is de kleur van de speciale techniek. Deze kleur wordt alleen op het canvas in de editor toegepast. Hoe dit er gedrukt uit ziet kun je controleren in de 3D preview.
 14. Tekst gebruiken
  Je kunt in principe kiezen uit twee soorten tekst. Vlakke tekst en rond gezette tekst. Bij de vlakke tekst heb je de meeste opties. Je kunt uiteraard het lettertype wijzigen. Maar je kunt ook de grootte, de uitlijning, de verticale uitlijning en de regelafstand wijzigen. Door delen tekst binnen het tekstkader te selecteren kun je eventueel verschillende lettertypen toepassen of de grootte wijzigen. Uiteraard kun je het tekstkader ook roteren voor verticaal geplaatste tekst. Bij de rond gezette tekst is het iets anders. De tekst wijzigen of toevoegen gebeurt in een apart venster. Door het kader groter of kleiner te trekken bepaal je de ronding. Uiteraard is alle tekst te voorzien van een speciale techniek zoals foliedruk of letterpress.
 15. Enveloppen of adresetiketten adresseren
  Bij zowel de enveloppen als de adresetiketten heb je de extra optie om deze te adresseren. Als je bij bedrukking voor deze extra optie kiest dan krijg je in de editor een extra functie bij de tekstkaders. Uiterst rechts kun je klikken op het poppetje. Er verschijnt dan een venster met een tabel (zie afbeelding). Deze tabel bestaat uit kolommen en records. Je kunt hiervan op twee manieren gebruikt maken, handmatig invullen of een adressen bestand uploaden.
  1. Handmatig invullen.
  Als eerste moet je er voor zorgen dat je de juiste klommen op de juiste plaats hebt. De kolommen (Naam, Adres etc.) kun je aanvullen met nieuwe kolommen door rechts op de verticale PLUS te klikken. Geef de kolommen een duidelijke naam zoals Postcode, Plaats, Land. Je kunt eventueel alle kolommen nog verwijderen en nieuwe kolommen toevoegen zoals Bedrijf. Of wanneer je denkt dat de vulling van een kolom te lang wordt een extra kolom met Tav toevoegen. Als je tevreden bent met de gemaakte kolommen kun je de records gaan vullen. Je kunt alle records handmatig in typen of vullen met kopieer en plak. Als je klaar bent is het de bedoeling dat je de velden in het tekstkader plaatst. Dat doe je door in de juiste volgorde op de veldnamen bovenin te klikken. De veldnamen verschijnen nu tussen % tekens in het tekstkader op het canvas. Zodra je de tabel sluit kun je de opmaak van het tekstkader aanpassen. Verwijder eventuele onnodige tekst, plaats returns tussen de velden om e.e.a. op de juiste regels te krijgen. Je kunt de opmaak geheel naar eigen inzicht vormgeven. Je kunt ook verschillende lettertypes of groottes binnen het adresblok gebruiken. Als je tevreden bent kun je een preview creëeren. Dat doe je dit keer niet in de 3D preview maar door te klikken de rode balk rechtsboven Klaar om te printen? Je bent nu in de print preview en de ingevulde adressen worden getoond zoals vormgegeven. Je kunt eventueel alle adressen in deze preview controleren. Wil je nog iets wijzigen ga dan terug naar de editor om de aanpassingen te doen. Als je klaar bent ga dan opnieuw naar Klaar om te printen? Voor een laatste controle uit en geef akkoord. Plaats je bestelling in de winkelwagen. In de winkelwagen zie je dat exact het aantal wordt bestelt van je adressenbestand. Wil je nog extra, ongeadresseerd enveloppen of adresstickers ontvangen verhoog dan in de winkelwagen de oplage en klik op winkelwagen bijwerken. Je ontvangt nu de extra producten ongeadresseerd maar wel bedrukt met het eventuele ontwerp wat je hebt gemaakt.
  2. Adressenbestand uploaden.
  Wat handiger is, zeker bij veel adressen, is de mogelijkheid een adressenbestand te uploaden. Dit adressenbestand dient dan een kolom gescheiden Excel bestand te zijn. Een voorbeeld wat je hiervoor kunt gebruiken vindt je hier. Dit adressenbestand upload je in het kolommen venster. Direct verschijnen de gebruikte velden en uiteraard de ingevulde records. Je kunt door het complete adressenbestand heen lopen om deze te controleren. Als alles klopt kun je de velden gaan plaatsen die je in het tekstkader nodig hebt. Dat doe je door in de juiste volgorde op de veldnamen bovenin te klikken. De veldnamen verschijnen nu tussen % tekens in het tekstkader op het canvas. Zodra je de tabel sluit kun je de opmaak van het tekstkader aanpassen. Verwijder eventuele onnodige tekst, plaats returns tussen de velden om e.e.a. op de juiste regels te krijgen. Je kunt de opmaak geheel naar eigen inzicht vormgeven. Je kunt ook verschillende lettertypes of groottes binnen het adresblok gebruiken. Als je tevreden bent kun je een preview creëeren. Dat doe je dit keer niet in de 3D preview maar door te klikken de rode balk rechtsboven Klaar om te printen? Je bent nu in de print preview en de ingevulde adressen worden getoond zoals vormgegeven. Je kunt eventueel alle adressen in deze preview controleren. Wil je nog iets wijzigen ga dan terug naar de editor om de aanpassingen te doen. Als je klaar bent ga dan opnieuw naar Klaar om te printen? Voor een laatste controle uit en geef akkoord. Plaats je bestelling in de winkelwagen. In de winkelwagen zie je dat exact het aantal is aangeven van je adressenbestand. Wil je nog extra, ongeadresseerd enveloppen of adresstickers ontvangen verhoog dan in de winkelwagen de oplage en klik op winkelwagen bijwerken. Je ontvangt nu de extra producten ongeadresseerd maar wel bedrukt met het eventuele ontwerp wat je hebt gemaakt.
 16. PDF uploaden
  Ben je een professioneel ontwerper en gebruik je Indesign, Illustrator of Affinty Publisher (geen Photoshop, Canva, Scribus etc.) dan ben je ook bij ons aan het goede adres. We hebben voor jou een Designers Guide opgesteld waarin wordt uitgelegd hoe je je ontwerp moet maken en moet aanleveren om gebruikt te kunnen maken van onze editor met 3D preview. Als je de instructies uit de Designers Guide hebt gevolgd dan kun je een PDF creëeren die je in onze editor kunt uploaden. Je kunt dan de 3D preview gebruiken om een betrouwbare weergave van de gedrukte producten te creëeren. Ook de speciale technieken die in je PDF zijn aangebracht worden zichtbaar in de 3D preview. Ook de optie voor meerdere versies is beschikbaar en je kunt dus meerdere ontwerpen uploaden en controleren.
  Je start met het selecteren van het juiste product met de benodigde specificaties. Wanneer je alle opties goed hebt ingevuld open je de editor. Voor je verschijnt een leeg canvas in het juiste formaat. Links kun je kiezen voor Upload PDF. Je kunt hiermee één of meerdere PDF bestanden uploaden. Alle pagina’s uit de PDF worden weergegeven en zijn afzonderlijk op het canvas te plaatsen. Zodra deze op het canvas is geplaatst kun je deze exact uitlijnen en kun je controleren of deze wordt zoals verwacht. Dat kan in de 3D preview inclusief de gekozen speciale technieken. Worden de speciale technieken niet vertoont maar heb je ze wel aangebracht dan is de PDF niet goed. Je zult dan terug moeten naar het origineel om de fout te herstellen en de PDF opnieuw te plaatsen. Als je er niet uit komt dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.
 17. Je project regelmatig opslaan
  Zorg dat je bent ingelogd zodat je je ontwerp kunt bewaren. In je account staan alle bewaarde projecten. Je kunt deze ook vanuit je account aanpassen en opnieuw bewaren. Als je vanuit je account een project opent kun je die alleen bewerken en bewaren, je kunt deze niet bestellen. Daarvoor moet je eerst bij het gewenste product alle opties invullen en de editor openen. Nu kun je het bewaarde project laden om je bestelling af te ronden.
 18. Je project afronden en bestellen
  Zorg als eerste dat je alle opties van de productpagina op de juiste wijze hebt ingevuld voordat je de editor opent. Dus papiersoort, formaat etc maar ook de levertijd en de oplage bepaal je nu definitief. Open nu de editor en laad je opgeslagen project. Zodra je tevreden bent over hoe je ontwerp gedrukt gaat worden kun je de bestelling gaan plaatsen door op de knop: Klaar om te printen? te klikken. Je krijgt nu een laatste controle preview. Is alles naar wens, vink dan het akkoord en plaatst je bestelling. Zodra je bestelling in de winkelwagen is geplaatst kun je behalve de oplage niets meer wijzigen. Mocht er iets aan de opties niet goed zijn dan kun je de bestelling verwijderen en het bestel process opnieuw uitvoeren met de juiste opties. Als het goed is heb je ontwerp als project opgeslagen en kun je die opnieuw gebruiken. Doe dit voor elk product wat bij je project hoort. Wanneer je project uit meerdere producten bestaat raden we je aan deze in één bestelling te plaatsen zodat alles in één keer wordt geproduceerd. (Dit voorkomt problemen in onder ander kleurverschil tijdens verschillende producties.) Zodra je de bestelling hebt afgerond en betaald ontvang je van ons een bevestiging met een ordernummer. Nu gaan we met je bestelling aan de slag en je wordt door ons op de hoogte gehouden van de vorderingen. Als je vragen hebt over je bestelling vermeld dan altijd het ordernummer zodat we weten waarover het gaat.
Template downloaden

Ben je een professioneel ontwerper en gebruik je Indesign, Illustrator of Affinty Publisher (géén Photoshop, Canva, Scribus etc.) dan ben je ook bij ons aan het goede adres. Voor alle producten in elke uitvoering is het mogelijk een eigen ontwerp te uploaden. Daarnaast bieden we uitgebreide technische ondersteuning met onze Designers Guide. Bovendien kun je ook met een eigen ontwerp gebruik maken van onze live 3D preview. Van elk product wat in de webshop wordt aangeboden en wat je zelf kunt samenstellen kun je een template downloaden. Hiervoor dien je bij de product preview over te schakelen van 3D naar 2D. In de 2D modus krijg je een 2D preview van de template en de download knop: Download PDF template. Hiermee download je een PDF template in de uitvoering die je hebt gekozen. Samen met de Designers Guide en het Indesign/Illustrator sjabloon kun je nu aan de slag.

Eigen ontwerp in PDF

Om gebruik te kunnen maken van onze upload module, de editor en de 3D preview dient de aangeleverde PDF te voldoen aan onze aanleverspecificaties. Deze kun je terug vinden in onze Designers Guide samen met een sjabloon voor Indesign en Illustrator. Als je gebruik wilt maken van onze speciale technieken zoals Letterpress, foliedruk of Spot uv lak dan moeten de PDF bestanden gemaakt worden volgens de instructies in de Designers Guide. Als hier vragen over hebt kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Eigen ontwerp in JPG

Het is mogelijk je ontwerp in JPG te gebruiken in de editor. Je kunt deze als afbeelding uploaden en in de editor op de juiste wijze plaatsen. Het is niet mogelijk speciale technieken zoals foliedruk of letterpress in de JPG te verwerken. Dat kan wel in de editor als aparte elementen worden toegevoegd. Zie hiervoor de instructies voor het werken met de editor.

Plaatsen in de editor

Zodra je het ontwerp als PDF hebt geüpload worden alle pagina’s uit PDF weergegeven. Je kunt nu de pagina’s op het canvas plaatsen. Je kunt gebruik maken van de uitlijning hulplijnen om het ontwerp op het juiste formaat en met de juiste uitlijning te plaatsen. Je kunt een goede visuele controle krijgen in de 3D preview. Als alles naar wens is kun je de bestelling afronden of je project opslaan voor latere bewerkingen.

Je ontwerp als project opslaan

Als je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd kun je op elk moment je ontwerp opslaan als project. Mocht je dan op een later tijdstip terug keren naar het gekozen product en uiteraard de editor openen met dezelfde specificaties dan kun je je opgeslagen project laden. Als de optie voor meerdere versies is geselecteerd krijg je ook weer de meerdere versies uit je opgeslagen project. We raden aan je definitieve project voordat je bestelt op te slaan. Het opgeslagen project blijft dan beschikbaar voor een eventuele nieuwe bestelling.

Je ontwerp controleren

Zodra je de PDF bestanden op de juiste wijze op het canvas van de editor hebt geplaatst kun je je ontwerp controleren in de 3D preview. De 3D preview geeft een duidelijk beeld hoe je ontwerp er straks gedrukt uit zal zien.

Je bestelling plaatsen

Zorg als eerste dat je alle opties van de productpagina op de juiste wijze hebt ingevuld voordat je de editor opent. Dus papiersoort, formaat etc maar ook de levertijd en de oplage bepaal je nu definitief. Open nu de editor en laad je opgeslagen project. Zodra je tevreden bent over hoe je ontwerp gedrukt gaat worden kun je de bestelling gaan plaatsen door op de knop: Klaar om te printen? te klikken. Je komt nu in de preview voor print modus en hier dien je na een laatste controle akkoord te gaan met je ontwerp. Vervolgens kun je de bestelling in de winkelwagen plaatsen. Zodra je bestelling in de winkelwagen is geplaatst kun je behalve de oplage niets meer aanpassen. Mocht er iets aan de opties niet goed zijn dan kun je de bestelling verwijderen en het bestel process opnieuw uitvoeren met de juiste opties. Als het goed is heb je ontwerp als project opgeslagen en kun je die opnieuw gebruiken. Doe dit voor elk product wat bij je project hoort. Wanneer je project uit meerdere producten bestaat raden we je aan deze in één bestelling te plaatsen zodat alles in één keer wordt geproduceerd. (Dit voorkomt problemen in onder ander kleurverschil tijdens verschillende producties.) Zodra je de bestelling hebt afgerond en betaald ontvang je van ons een bevestiging met een ordernummer. Nu gaan we met je bestelling aan de slag en je wordt door ons op de hoogte gehouden van de vorderingen. Als je vragen hebt over je bestelling vermeld dan altijd het ordernummer zodat we weten waarover het gaat.

 1. Template downloaden
  Ben je een professioneel ontwerper en gebruik je Indesign, Illustrator of Affinty Publisher (géén Photoshop, Canva, Scribus etc.) dan ben je ook bij ons aan het goede adres. Voor alle producten in elke uitvoering is het mogelijk een eigen ontwerp te uploaden. Daarnaast bieden we uitgebreide technische ondersteuning met onze Designers Guide. Bovendien kun je ook met een eigen ontwerp gebruik maken van onze live 3D preview. 
  Van elk product wat in de webshop wordt aangeboden en wat je zelf kunt samenstellen kun je een template downloaden. Hiervoor dien je bij de product preview over te schakelen van 3D naar 2D. In de 2D modus krijg je een 2D preview van de template en de download knop: Download PDF template. Hiermee download je een PDF template in de uitvoering die je hebt gekozen. Samen met de Designers Guide en het Indesign/Illustrator sjabloon kun je nu aan de slag.
 2. Eigen ontwerp in PDF
  Om gebruik te kunnen maken van onze upload module, de editor en de 3D preview dient de aangeleverde PDF te voldoen aan onze aanleverspecificaties. Deze kun je terug vinden in onze Designers Guide samen met een sjabloon voor Indesign en Illustrator. Als je gebruik wilt maken van onze speciale technieken zoals Letterpress, foliedruk of Spot uv lak dan moeten de PDF bestanden gemaakt worden volgens de instructies in de Designers Guide. Als hier vragen over hebt kun je uiteraard contact met ons opnemen.
 3. Eigen ontwerp in JPG
  Het is mogelijk je ontwerp in JPG te gebruiken in de editor. Je kunt deze als afbeelding uploaden en in de editor op de juiste wijze plaatsen. Het is niet mogelijk speciale technieken zoals foliedruk of letterpress in de JPG te verwerken. Dat kan wel in de editor als aparte elementen worden toegevoegd. Zie hiervoor de instructies voor het werken met de editor.
 4. Plaatsen in de editor
  Zodra je het ontwerp als PDF hebt geüpload worden alle pagina’s uit PDF weergegeven. Je kunt nu de pagina’s op het canvas plaatsen. Je kunt gebruik maken van de uitlijning hulplijnen om het ontwerp op het juiste formaat en met de juiste uitlijning te plaatsen. Je kunt een goede visuele controle krijgen in de 3D preview. Als alles naar wens is kun je de bestelling afronden of je project opslaan voor latere bewerkingen.
 5. Je ontwerp als project opslaan
  Als je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd kun je op elk moment je ontwerp opslaan als project. Mocht je dan op een later tijdstip terug keren naar het gekozen product en uiteraard de editor openen met dezelfde specificaties dan kun je je opgeslagen project laden. Als de optie voor meerdere versies is geselecteerd krijg je ook weer de meerdere versies uit je opgeslagen project. We raden aan je definitieve project voordat je bestelt op te slaan. Het opgeslagen project blijft dan beschikbaar voor een eventuele nieuwe bestelling.
 6. Je ontwerp controleren
  Zodra je de PDF bestanden op de juiste wijze op het canvas van de editor hebt geplaatst kun je je ontwerp controleren in de 3D preview. De 3D preview geeft een duidelijk beeld hoe je ontwerp er straks gedrukt uit zal zien.
 7. Je bestelling plaatsen
  Zorg als eerste dat je alle opties van de productpagina op de juiste wijze hebt ingevuld voordat je de editor opent. Dus papiersoort, formaat etc maar ook de levertijd en de oplage bepaal je nu definitief. Open nu de editor en laad je opgeslagen project. Zodra je tevreden bent over hoe je ontwerp gedrukt gaat worden kun je de bestelling gaan plaatsen door op de knop: Klaar om te printen? te klikken. Je komt nu in de preview voor print modus en hier dien je na een laatste controle akkoord te gaan met je ontwerp. Vervolgens kun je de bestelling in de winkelwagen plaatsen. Zodra je bestelling in de winkelwagen is geplaatst kun je behalve de oplage niets meer aanpassen. Mocht er iets aan de opties niet goed zijn dan kun je de bestelling verwijderen en het bestel process opnieuw uitvoeren met de juiste opties. Als het goed is heb je ontwerp als project opgeslagen en kun je die opnieuw gebruiken. Doe dit voor elk product wat bij je project hoort. Wanneer je project uit meerdere producten bestaat raden we je aan deze in één bestelling te plaatsen zodat alles in één keer wordt geproduceerd. (Dit voorkomt problemen in onder ander kleurverschil tijdens verschillende producties.) Zodra je de bestelling hebt afgerond en betaald ontvang je van ons een bevestiging met een ordernummer. Nu gaan we met je bestelling aan de slag en je wordt door ons op de hoogte gehouden van de vorderingen. Als je vragen hebt over je bestelling vermeld dan altijd het ordernummer zodat we weten waarover het gaat.
De 3D preview gebruiken
Een illustratie plaatsen
Tekst plaatsen
Kleur gebruiken
Achtergrondkleur maken
Foliedruk toepassen
Spot UV lak toepassen
Afbeeldingen plaatsen
Afbeelding spiegelen
Afbeeldingen omzetten naar Illustraties
Ontwerpen met meerdere versies
Geadresseerde enveloppen bestellen
Enveloppen adresseren
Geadresseerde enveloppen aanpassen en bewerken
Geadresseerde enveloppen in oplage bestellen