De kaarten drukkerij

 • Meerdere ontwerpen per bestelling mogelijk
 • Gratis proefdruk van je bestelling
 • Spoedlevering: voor 12.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
 • |
 • |
 • Registreren

Aanleverspecificaties voor drukwerk:

Bestandsformaat:
Alle bestanden graag in JPG of PDF formaat aanleveren. U kunt uw kaarten in elk willekeurig programma maken zolang u een hoge resolutie (Photoshop: 300 DPI) PDF of JPG kunt aanleveren. Wij drukken alles in CMYK. Dus aanlevering in CMYK kleurmodus verdient de voorkeur.

Afmetingen:
Van al onze kaarten kunt u bij de product informatie afbeeldingen vinden waarin de maatvoering wordt aangegeven. Als u zich aan deze maatvoering houdt kunnen we uw bestanden direct verwerken. Als de maatvoering van uw bestanden niet overeen komt met de bestelde kaarten nemen we contact met u op.

Opmaken in uitvouw:
Het is sterk aan te raden om gevouwen kaarten vanaf het begin op te maken in uitvouw. Dat betekent 1 bestand of pagina voor de buitenzijde (pag. 4-1) en 1 bestand of pagina voor de binnenzijde (pag. 2-3). Het is dan ook makkelijker om rekening te houden met de 3 mm afloop die noodzakelijk is. 
Onderaan elke kaart in de webshop kunt u blanco sjabloon documenten downloaden, als basis voor uw ontwerp.


Belangrijk:
Houdt altijd 3 mm rondom afsnede aan bij de opmaak van uw kaarten. Als u bestanden aanlevert zonder deze 3 mm afsnede worden uw bestanden vergroot om afsnede te creeëren en kunnen onverwachte resultaten ontstaan.

 
Algemeen
 • Houdt eventueel uw document groter om snij- en vouwlijnen te kunnen plaatsen. De lijnen mogen echter niet in het beeld lopen.
 • Maak gevouwen kaarten altijd in uitvouw op om goede maatvoering en overzicht te behouden.
 • Plaats tekst of beeldelementen niet te dicht op de rand (ca. 3 mm afstand) om aansnijden te voorkomen.
 • Maak altijd zelf een afdruk en controleer deze zelf goed.
 • Laat uw ontwerp altijd even door iemand anders controleren op tekstfouten

Aanleverspecificaties voor foliedruk:

Bestandsformaat:
Alle bestanden graag in JPG of PDF formaat aanleveren. Het bestand voor het foliedrukken dient op exact dezelfde stand aangeleverd te worden als de bestanden voor het drukken van de kaarten. Het bestand dient alleen de vorm van de foliedruk te bevatten in 100% zwart. Zo'n bestand zou er uit kunnen zien als bijgaande afbeelding.
folie drukken
De folie wordt als extra drukgang over het drukwerk heen aangebracht. Dat betekent dat elementen die in folie worden aangebracht niet in het ontwerp voor het drukwerk mogen zitten.

Aanleverspecificaties voor stanstekeningen:

Bestandsformaat:
Alle bestanden alleen in PDF formaat aanleveren. De stansmestekening moet bestaan uit een lijntekening gemaakt in Adobe Indesign of Illustrator. Deze contourtekening moet een aaneengesloten lijntekening zijn van 0,25 mm dikte. Eventuele rillijnen moeten met een onderbroken lijn worden aangegeven. Zo'n bestand zou er uit kunnen zien als bijgaande afbeelding.
folie drukken
De lijntekening moet direct gebruikt kunnen worden om een stansmes te kunnen vervaardigen.
U kunt hier voorbeelden downloaden van stansmestekeningen in PDF formaat: Download voorbeeldstanstekeningen
Let Op:
Stansmessen kunnen niet vervaardigd worden van complexe en of fijn gestructureerde lijntekeningen. Daarvoor is het nodig om te laserstansen. Meer informatie hierover vindt u hieronder.
Onze papiersoorten

Socialmedia