De kaarten drukkerij

 • Deze webshop is gesloten
 • Lopende bestelling worden gewoon afgehandeld
 • Je account blijft intact
 • |
 • |
 • Registreren

Aanleverspecificaties voor drukwerk:

Bestandsformaat:
Alle bestanden graag als drukgerede PDF of JPG bestanden aanleveren. U kunt uw ontwerp in elk willekeurig programma maken zolang u een hoge resolutie (Photoshop: 300 DPI) PDF of JPG kunt aanleveren. Wij drukken alles in CMYK. Dus aanlevering in CMYK kleurmodus is sterk aan te bevelen. Aanlevering in RGB betekent een extra omzetting naar CMYK in onze machines wat een onvoorspelbaar resultaat kan opleveren. Gebruik van Pantone kleuren raden wij om dezelfde reden af. Zet Pantone kleuren vooraf om naar CMYK om een voorspelbaarder resultaat te krijgen.
 
Voor het drukken is het erg belangrijk een juiste PDF te creëren. Bewaar of exporteer je ontwerp daarom minimaal met de standaard: PDF/X met daarbij de snijtekens aangekruist en de afloop op 3 mm. Hieronder kun je een bestand downloaden met de juiste voorinstellingen:
Voorinstelling PDF Kaartendrukkerij


Afmetingen:
U kunt kiezen voor producten in de standaard afmetingen die op onze site worden aangeboden. Voor alle producten is tevens een mogelijkheid om afwijkende formaten te bestellen. Lever uw bestanden altijd aan inclusief 3 mm afloop. Als u zich aan deze maatvoering houdt kunnen we uw bestanden direct verwerken. Als de maatvoering van uw bestanden niet overeen komt met de bestelde kaarten nemen we contact met u op.

Opmaken in uitvouw:
Drukwerk met een ril of vouw wordt altijd in uitvouw gedrukt. Het is sterk aan te raden om hier mee rekening te houden in uw ontwerp en vanaf het begin op te maken in uitvouw. Dat betekent voor een gevouwen carré135 kaart, één bestand of pagina voor de buitenzijde (pag. 4-1) en één bestand of pagina voor de binnenzijde (pag. 2-3). Het is dan ook makkelijker om rekening te houden met de 3 mm afloop die noodzakelijk is. 
Onderaan elke kaart in de webshop kunt u blanco templates downloaden, als basis voor uw ontwerp.


Belangrijk:
Houdt altijd 3 mm rondom afloop aan bij de opmaak van uw kaarten. De 3 mm afloop is essentieel voor het goed kunnen drukken en afwerken van uw kaarten. Dit mag geen witrand zijn maar het beeld moet doorlopen in de 3 mm afloop.Als u bestanden aanlevert zonder deze 3 mm afloop worden uw bestanden vergroot om afsnede te creëren en kunnen onverwachte resultaten ontstaan.

 
Algemeen
 • Houdt eventueel uw document groter om snij- en vouwlijnen te kunnen plaatsen. De lijnen mogen echter niet in het netto ontwerp lopen.
 • Gebruik voor zwarte elementen (niet voor tekst) de kleur "rich black": 40% cyaan, 40% magenta, 40% geel, 100% zwart.
 • Maak gevouwen kaarten altijd in uitvouw op om goede maatvoering en overzicht te behouden.
 • Plaats tekst of beeldelementen niet te dicht op de rand (ca. 3 mm afstand) om aansnijden te voorkomen.
 • Vermijdt het gebruik van kaders rondom de rand. Er treed namelijk altijd iets speling op tijdens print en afwerking. Hierdoor zullen kaders altijd iets afwijken wat in sommige gevallen een storend resultaat oplevert. Het gebruik van kaders is dan ook op eigen risico.
 • Maak altijd zelf een afdruk en controleer deze zelf goed.
 • Laat uw ontwerp altijd even door iemand anders controleren op tekstfouten

Aanleverspecificaties voor 3D Touch foliedruk:

Werkwijze:
Het 3D Touch foliedruk wordt als aparte veredeling aangebracht over de gedrukte vellen. Hiervoor is een apart bestand nodig waarin het ontwerp voor de folie is opgemaakt. Voor drukwerk met 3D touch foliedruk heb je altijd twee bestellingen nodig. De bestelling van het drukwerk, hiervoor zijn bestanden nodig met alleen het ontwerp wat gedrukt moet worden. De bestelling van het 3D touch foliedrukken, hiervoor zijn bestanden nodig met alleen het ontwerp wat in 3D touch foliedruk moet worden aangebracht, omgezet naar 100% zwart. 
 
Bestandsformaat:
Alle bestanden graag in PDF of JPG formaat aanleveren. Het bestand voor het foliedrukken dient op exact hetzelfde formaat en op exact dezelfde stand aangeleverd te worden als de bestanden voor het drukwerk. Het bestand dient alleen de elementen van het foliedrukken te bevatten in 100% zwart. Zo'n bestand zou er uit kunnen zien als bijgaande afbeelding.
folie drukken
Werk je als professioneel ontwerper met Adobe inDesign, Illustrator of Photoshop? Dan is er nog een andere manier om 3D touch foliedrukken in je ontwerp te verwerken en bestanden aan te leveren. Alle informatie hiervoor hebben we beschikbaar gesteld in een download. Klik op onderstaand afbeelding om het pakket te downloaden.
 

Aanleverspecificaties voor 3D Touch Spot UV-lak:

Werkwijze:
Het 3D Touch Spot UV-lak wordt als aparte veredeling aangebracht over de gedrukte vellen. Hiervoor is een apart bestand nodig waarin het ontwerp voor de folie is opgemaakt. Voor drukwerk met 3D touch spotlak heb je altijd twee bestellingen nodig. De bestelling van het drukwerk, hiervoor zijn bestanden nodig met alleen het ontwerp wat gedrukt moet worden. De bestelling van het 3D touch spotlakken, hiervoor zijn bestanden nodig met alleen het ontwerp wat in 3D touch spotlak moet worden aangebracht, omgezet naar 100% zwart. 
 
Bestandsformaat:
Alle bestanden graag in PDF of JPG formaat aanleveren. Het bestand voor het spotlakken dient op exact hetzelfde formaat en op exact dezelfde stand aangeleverd te worden als de bestanden voor het drukwerk. Het bestand dient alleen de elementen van het spotlakken te bevatten in 100% zwart. Zo'n bestand zou er uit kunnen zien als bijgaande afbeelding.

folie drukken
 
De glanslak wordt als extra drukgang over het drukwerk heen aangebracht. Dat betekent dat elementen die in glanslak worden aangebracht niet in het ontwerp voor het drukwerk mogen zitten.

Aanleverspecificaties voor stanstekeningen:

Bestandsformaat:
Alle bestanden alleen in PDF formaat aanleveren. De stansmestekening moet bestaan uit een lijntekening gemaakt in Adobe Indesign of Illustrator. Deze contourtekening moet een aaneengesloten lijntekening zijn van 0,25 mm dikte. Snijlijnen dienen in ROOD aangegeven te worden en rillijnen moeten in BLAUW worden aangegeven. Zo'n bestand zou er uit kunnen zien als bijgaande afbeelding.
folie drukken
De lijntekening moet direct gebruikt kunnen worden om een stansmes te kunnen vervaardigen.
U kunt hier voorbeelden downloaden van stansmestekeningen in PDF formaat: Download voorbeeldstanstekeningen</width="300">
Let Op:
Stansmessen kunnen niet vervaardigd worden van complexe en of fijn gestructureerde lijntekeningen. Daarvoor is het nodig om te laserstansen. Meer informatie hierover vindt u hieronder.

Aanleverspecificaties voor laserstansen:

Bestandsformaat:
Alle bestanden alleen in PDF formaat aanleveren. De contourtekening moet bestaan uit een lijntekening gemaakt in Adobe Indesign of Illustrator. Deze contourtekening moet een aaneengesloten lijntekening zijn van 0,25 mm dikte. Met laserstansen kunnen geen rillijnen gemaakt worden dus die kun je hierin niet opnemen. Zo'n bestand zou er uit kunnen zien als bijgaande afbeelding.
folie drukken

De lijntekening moet direct gebruikt kunnen worden om te laserstansen.
U kunt hier een voorbeeld downloaden van een contourtekening in PDF formaat: Download voorbeeld laserstanstekening
 

Aanleverspecificaties voor het drukken met wit:

Voor het drukken op kraftliner en grijskarton.
Voor het drukken met witte inkt is het aanmaken van een vijfde kleur, ook wel steunkleur genoemd, vereist. Dit kan alleen met professionele software pakketten zoals Adobe InDesign, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator. 
Het aanmaken van de steunkleur werkt voor InDesign en Illustrator op dezelfde manier:
 1. Selecteer uit het "Venster" menu bovenin rechts, het pallet "Stalen"
 2. Selecteer uit het pallet "Stalen" de optie "Nieuwe Kleurenstaal"
 3. Selecteer bij "Kleurtype": Steun en bij "Kleurmodus": Lab
 4. Maak een opvallende kleur bijvoorbeeld hardgeel
 5. Vul bij "Staalnaam" de naam: SpotColor_White exact in.
 6. Klik op OK en je kunt de steunkleur in je ontwerp gebruiken.
Het werken met een steunkleur in Photoshop werkt net iets anders.
Je dient hiervoor een steunkleurkanaal aan te maken.
 1. Selecteer uit het “Venster” menu bovenin rechts, het pallet “Kanalen”
 2. Selecteer uit het pallet “Kanalen” de optie “Nieuw Steunkleurkanaal
 3. Maak voor dit steunkleurkanaal een opvallende kleur bijvoorbeeld hardgeel. Vul bij “Naam” de naam: SpotColor_White exact in.
 4. Alles wat je in het steunkleurkanaal plaatst wordt in hardgeel weergegeven, maar straks in wit afgedrukt.
Je kunt een PDF downloaden voor uitgebreide instructies.  Uitgebreide toelichting drukken met wit 

Aanleverspecificaties voor pregen:

Bestandsformaat:
Alle bestanden graag in JPG of PDF formaat aanleveren. Het bestand voor het pregen dient op exact dezelfde stand aangeleverd te worden als de bestanden voor het drukken van de kaarten. Het bestand dient alleen de vorm van de preeg te bevatten in 100% zwart. Zo'n bestand zou er uit kunnen zien als bijgaande afbeelding.
pregen of blinddruk